Hírek

2009.01.08. 13:26

A kórházakat félti a KDNP

KDNP: a kórházak gazdasági társasággá alakulása elbocsátásokhoz vezethet

BAMA

Tömeges elbocsátásokhoz vezethet a kórházak gazdasági társasággá alakulása, ami nem más, mint kényszerprivatizáció - mondta Nagy Kálmán országgyűlési képviselő, a KDNP szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint a kórházak gazdasági társasággá alakulásával a probléma lényegében megoldatlan marad, mert a kisebb intézményeknek nincs lehetőségük az innovációra, azaz a fejlődésre és a nagyobb bevételekre.

Nagy Kálmán szerint mindez oda vezet, hogy a kórházak a megszűnés és az elbocsátás felé sodródnak: a megoldás érdekében vagy el kell bocsátaniuk az emberek 40 százalékát, vagy el kell adniuk valamit, például a területük egy részét.

Mint mondta, a nagy adósságállománnyal gazdasági társulássá alakuló kis- és közepes kórházak nehéz helyzetbe kerülnek, gyakorlatilag kényszervállalkozásra ítélik ezeket a kórházakat. Példaként említette, hogy a miskolci egészségügyi központ szállítói tartozása 1 milliárd 125 millió forint, és most ezt a kórházat nonprofit gazdasági társasággá alakítják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!