Hírek

2009.01.20. 08:36

A kézilabda-mérkőzés két félidőből áll

Bosszantó második félidei játékának „köszönhetően” 24-24-es döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott a szlovákok ellen a horvátországi világbajnokság A csoportjában. Az ellenfél két másodperccel a vége előtt egyenlített.

BAMA

A csoport, 3. forduló (Eszék / Osijek):

Magyarország-Szlovákia 24-24 (12-6)

Gól: Ilyés 5, Iváncsik 5, Nagy 5, Császár 3/1, Eklemovics 3,  Iváncsik T. 2, Gál 1, illetve Sulc 9, T. Stranovsky 3, Valo 3, Antl 2/2, Kopco 2, Pekar 2, Kukucka 1, Petro 1, M. Stranovsky 1/1

A két százszázalékos csapat összecsapása ismét közel telt házat, 3 ezer nézőt vonzott a szervezők nagy örömére. A magyar szimpatizánsok nyomasztó fölényben voltak, lévén a határmentéről újra több száz autó érkezett, és még a helybéli magyar kisebbség is rendszeres látogatója volt a magyarok meccseinek. A szlovák drukkerek jó, ha kéttucatnyian voltak. A vasárnap hajnali, négy magyart ért atrocitás után „Ne bántsd a magyart!” felirat is kikerült a nézőtérre, ugyanakkor az a rendezők udvariasan levetették a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlót.

A szlovákoknál hárman, a két kapus - Stochl (Dunaferr) és Paul (PLER) -, valamint Kopco (Gyöngyös) szerepel a Budapest Bank ligában. A négy éve elhunyt Kulcsár Anitára emlékezve egyperces gyászszünettel indult a találkozó. Stochl hiába ismerte jól a magyarokat, védeni eleinte nemigen tudott, és még szerencséje sem volt. A Hajdu-csapat védekezése és  Fazekas bravúrjai már a 10. percben időkérésre kényszerítették a 7-1-es hátrányt összeszedő szlovákokat. Mindkét hálóőr büntetőt védett, és miattuk állt be hosszú gólcsend - kilenc perc alatt csak egyetlen találat esett. A kapitány irányítót cserélt, Császár jött  be, vele megint hatékonyabb lett a támadójáték, igaz, ebben a  szakaszban Iváncsik Gergő lendítette át a holtponton a gárdát. A szünet előtt Gál és Stochl összecsúszása borzolta a kedélyeket. Gál bocsánatot kért, igaz, ettől a kapusnak nem lett jobb az állapota.

A szünet után Ilyést majd Iváncsik G.-t is kiállították, így megkezdte a felzárkózást a rivális (13-10). Ez a különbség állandósult, így megnyugodni cseppet sem lehetett. Ráadásul Putics is hétméterest rontott és kettős emberelőnyben sem ment a gólszerzés. Stochl remeklése révén minimálissá apadt az előny (15-14), jöttek is a cserék. Az egyenlítést a cserék sem tudták megakadályozni, így az 51. percben már 19-19 állt az eredményjelző táblán. A két Iváncsik és Ilyés lélektanilag jókor talált be, ám Herbertet kiállította a horvát bírókettős. Sulc gondoskodott a további izgalmakról és az egyenlítésről (23-23). Eklemovics ismét vezetést szerzett, a szlovák kapitány meg időt kért 1:05 perccel a vége előtt. Labdaszerzés után Iváncsik Tamás a felsőlécre durrantott, az ellentámadásból pedig Sulc, két másodperccel a lefújás előtt betalált.

A keddi szünnap után a magyarok az argentinokkal szerdán, az olimpiai bajnok franciákkal pedig csütörtökön játszanak.

Hajdu János szövetségi kapitány: „Egy félidős jó játék nem elég senki ellen! A szünet után a szlovákok sokkal agresszívebbek voltak, nem adták fel, és szívvel mentek tovább. Abból, hogy a szlovák kapus és mi jól ismertük egymást, Stochl került ki jól. Így is nyerhettünk volna. Csak remélem, ezt a döntetlent nem visszük magukkal a középdöntőbe. Az argentinok ellen győzni kell, az olimpiai bajnok franciákkal szemben pedig mindent megpróbálunk a szép eredmény érdekében. Jól jön a pihenőnap.”

A csoportban:

Románia-Argentína 30-26 (15-13)

Franciaország-Ausztrália 42-11 (20-3)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!