Hírek

2009.01.02. 10:37

A járőrtársa lőtte meg 29-én a rendőrt

A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem orvvadász, hanem saját járőrtársa lőtte meg véletlenül

BAMA

A korábbi feltételezésekkel ellentétben nem orvvadász, hanem saját járőrtársa lőtte meg véletlenül december 29-én éjszaka a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség határőrszolgálatot teljesítő 30 éves főtörzsőrmesterérét, amit az érintettek szerettek volna eltusolni, ezért eljárást kezdeményeztek ellenük - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.


A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának tájékoztatása szerint megalapozott a gyanú, hogy nem szándékos, hanem a társától származó vétlen lövés sebesítette meg azt a járőrt, akit a könyökén ért sérülés miatt meg kellett műteni.

A járőrök a balul sikerült lövés leplezésére találták ki az általuk előadott történetet, ami miatt a Zákányi Határrendészeti Kirendeltség állományilletékes parancsnoka csütörtökön azonnali hatállyal kezdeményezte a felmentésüket, a Somogy Megyei rendőr-főkapitányság megbízott vezetője pedig büntető eljárás indítását kezdeményezte a Somogy Megyei Nyomozó Ügyészségnél - tudatta a rendőrségi sajtószolgálat.

Korábban a járőrök azt mondták, hogy az Őrtilos melletti erdőből lövést hallottak, majd a hangforrás nyomába eredtek. Egyiküket, a 30 éves főtörzsőrmestert ekkor találta el egy, vélhetően szándékos lövés a karján, ami miatt megműtötték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!