Hírek

2009.01.12. 15:32

A házelnöknél a belga szenátus elnöke

A gazdasági és energiaügyi problémákról, az egymást követő spanyol–belga–magyar európai uniós elnökségről, továbbá Magyarország és Belgium kapcsolatairól folytatott megbeszélést Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a belga szenátus elnökével, Armand De Deckerttel hétfőn Budapesten.

mti

A megbeszélés után a házelnök a magyar újságíróknak azt mondta: elsősorban a bilaterális kapcsolatokat tekintették át, hiszen idén május elsejétől Belgium megnyitja határait a magyar munkavállalók előtt. Magyarország ezt az előző év első napján tette meg a belga munkavállalókkal.

Szili Katalin kitért arra, hogy az év végére Írországban is megoldódhatnak a ratifikációs problémák, és ezt követően hatályba léphet a lisszaboni szerződés. Így 2010-11-ben a spanyol–belga–magyar uniós elnökség lesz az első, amely trióban látja el a feladatokat. A három ország elnöksége idején fontos problémák, a többi között az energiaellátás biztonságosabbá tétele, a kisebbségek és a vízügy kérdéseiben is döntéseket kell majd hozni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!