Hírek

2009.01.10. 18:21

A filmvilág hírei

A mai hírekben olvashatnak Jim Carrey legrosszabb igenjéről, hogyan verekedett Anne Hathaway és Kate Hudson A csajok háborúja forgatásán, a Marley meg én alkotói mennyire kutyarajongók, és hogy Cate Blanchett milyen szerepre készül a Benjamin Button különös élete című film után.

HVR

Az igenisember

Jim Carrey minden kérdésre igennel felel Az igenember-ben (Yes Man, hazai bemutató: január 15.) Őrült vígjátéka bemutatója előtt az újságírók természetesen arról faggatták a világ legmenőbb komédiását, hogy az életben is követi-e ezt az elvet. És Carrey elárulta, melyik volt az az igenje, amit a legjobban megbánt.
– Életem leghülyébb igenje az volt, amikor valaki elhívott a tengeri kadétokhoz – mondta Carrey. – Az olyan, mint a cserkészet, csak katonásabb. Az benne a jó, hogy a gyerekeket kopaszra borotválják és megalázzák, aztán álló nap körbe-körbe masíroztatják a többi városlakó előtt. És mindehhez egyenruhát is kell viselni. De ahogy Az igenember-ből is kiderül, minden „igen” jó valamire. Ez például azért volt hasznos, mert végre megértettem: hasznavehetetlen torzszülött vagyok… Minden igenből lesz valami jó. Próbálják ki egyszer!


A csajok bunyója

Egy akciófilm forgatásán néha megsérülnek a színészek. A romantikus vígjáték biztonságosabb terep, kivéve, ha csajok háborúznak. A csajok háborúja (The Bride Wars, hazai bemutató: január 29.) forgatása során Kate Hudson kiütötte partnernőjét Anne Hathaway-t. Mivel mindketten menyasszonyt alakítanak a filmben (akik egy félreértés következtében véletlenül ugyanarra a helyre, ugyanarra a napra szervezik az esküvőjüket), Hudson jókora, köves gyűrűt viselt: a két bűbájos színésznő pontosan megkoreografált verekedése a forgatás hevében nem teljesen az előre begyakorolt mozdulatokkal zajlott, és Hathaway jókora maflást kapott. Ő hősiesen folytatta volna a jelenetet, a stáb vette a lapot, a kamera sem állt le, de Hudson sikított egy nagyot, a szája elé kapta a két kezét, és bocsánatot kért – így aztán ez a képsor természetesen nem kerülhetett bele a kész filmbe.
– Anne azt mondta, nem nagy ügy, kapott egy kis púderes rásegítést, és folytattuk a munkát – emlékszik vissza az esetre a tettes, Kate Hudson. – De a szünetben aztán láttam, hogy egy nagy zsák jéggel az arcán üldögél. Ha lesz második része a filmnek, megengedem, hogy visszaüssön!

 
Cate Blanchett különös átváltozásai

Messziről indult, messzire jutott. Cate Blanchett 1992-ben a színiakadémia elvégzése után egy ausztrál színház, a Sydney Theatre Co. újonca lett; azután hamar felfigyeltek rá a filmrendezők. Amerikába utazott, eljátszott néhány felejthetetlen szerepet, kapott egy Oscar-díjat… és most férjével, Andrew Upton íróval visszatért a Sydney Theatre Co.-ba. Mint igazgató. Blanchett, akit legközelebb a Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, hazai bemutató: február 5.) című filmben láthatunk Brad Pitt oldalán, egy Shakespeare-ciklussal nyitja színházát, és éppen a II. Richárdot próbálja otthon.
– A legjobb dolog a színészetben az átalakulás lehetősége – nyilatkozta a világ legszebb színidirektora, aki David Fincher filmjében fantasztikusan játsza el a kamaszlányt és a nyolcvanéves öregasszonyt is. – Nagy szerencsém, hogy a rendezőknek furcsa, bizarr dolgok jutnak rólam eszükbe. Az igazgatóság is csak egy szerep: ha jól akarom csinálni, még jobban át kell alakulnom, mint eddig. Csak az a lényeg, hogy amikor színpadra, vagy a kamera elé lépek, vissza tudjak változni színésznővé.


Kutyák minden mennyiségben

Színésznek és rendezőnek a legfontosabb ihletforrás a saját élete. A Marley meg én (Marley and Me, hazai bemutató: március 12.) című hatalmas sikerű vígjáték egy bolondos szerelmespár és egy még bolondosabb kutya különös háromszög-történetét beszéli el – melynek alkotói mind civilben is nagy kutyabarátok. Owen Wilson egy ausztrál pásztorkutyát tart otthon, és egyszer be is vitte a forgatásra: szegény eb sajnos halálra rémült Jennifer Aniston Norman nevű walesi corgi-terrier keverékétől, aki szintén aznap kísérte el a munkába gazdáját. Anistonnak otthon van még egy kutyája (egy német juhász), a film rendezője, David Frankel, aki Az ördög Pradát visel-lel vált igazán híressé, pedig öt kutyus boldog gazdija. Kutyaallergiások valószínűleg nem is szívesen működtek volna közre a film készítésében: Marley, a teljesen idomíthatatlan labrador szerepét összesen huszonkét kutya formálta meg a hosszú forgatás során, köztük 10 kölyök.
– Mi nem ijedtünk meg a sok négylábútól – nyilatkozta utólag a rendező. – A gyerekszereplőket jóval nehezebb volt beidomítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!