Hírek

2009.01.20. 15:36

A filmvilág hírei

A mai hírekből megtudhatják, miért az egyik legsikeresebb film Amerikában a Frost/Nixon, miért keveri össze férjét DiCaprioval Kate Winslet, és hogy min bukott ki Julia Roberts.

HVR

Frost/Nixon: az év egyik legjobb filmje
 
Hatalmas kritikai és közönségsiker Amerikában a Frost/Nixon című film, pedig nagyon egyszerű az alaphelyzet: két ember beszélget. Csakhogy nem akárkikről van szó. Egyikük Richard Nixon, az Egyesült Államok bukott elnöke, a másik pedig egy angol tévés műsorvezető, David Frost. Peter Morgan nagy sikerrel futó színdarabját Ron Howard álmodta vászonra, méghozzá olyan kiváló stílusérzékkel, hogy sok kritikus szerint eddig ez a legjobb filmje. (A rendező olyan filmeket jegyez, mint az Egy csodálatos elme és az Apollo 13).

Mitől olyan izgalmas a két férfi beszélgetése? Attól, hogy hatalmas küzdelem folyik közöttük. Nixon azért választotta az általa léhának gondolt angol műsorvezetőt, hogy gyenge ellenfélre találjon, és így olyan irányba terelhesse a diskurzust, amely szándékainak megfelel. Azért vállalkozott ugyanis a maratoni interjúra, hogy rehabilitálja magát az amerikai közvélemény előtt. Csakhogy számítása nem válik be. Frost felnő a feladathoz, és kelepcébe csalja a bukott elnököt: az elvesztett vietnami háború ügyét és a Watergate-botrány részleteit feszegetve színvallásra kényszeríti a ravasz politikust. Ez az oka a film sikerének: a Frost/Nixon új megvilágításba helyezi Amerika közelmúltjának egyik legellentmondásosabb időszakát. (Frost/Nixon – hazai bemutató: 2009. január 29.)
 
 
Kate Winslet összekeveri férjeit
 
Fura helyzetbe került Kate Winslet. Legújabb filmjét, A szabadság útjait a férje, Sam Mendes rendezte, a férfi főszereplő pedig Leonardo DiCaprio, akivel a Titanic óta a legjobb barátok. – Zavarban vagyok, mert néha úgy érzem, Leonardo az igazi férjem – mondja a színésznő legújabb interjújában. – A szabadság útjaiban Leo a férjemet alakítja, és mostanában olyan sokat beszélek róla, hogy szegény Sam egészen háttérbe szorul. Néha már ki kell igazítanom magam, hiszen a filmben csak szerepeket játszunk. Kate valóban gyanús, mert amikor a filmben nyújtott alakításáért átvette az Arany Glóbuszt, „szeretlek!” felkiáltással köszönte meg a díjat DiCaprióna  (Revolutionary Road – hazai bemutató: 2009. január 22.)
 

Julia Roberts anyázott
 
Teljesen kiborult Julia Roberts, mert egy tévéműsor operatőre egész nap a nyomában volt. Az Oscar-díjas színésznő a gyerekeit fuvarozta, ezért különösen mérges lett, amiért a férfi szüntelenül követte. Amikor Juliának végképp elege lett, kiugrott az autójából, és visszaküldte édesanyjába az operatőrt. Annyira mérges volt, hogy nem fogadta el a megszeppent férfi bocsánatkérését sem, hanem ismét válogatott szitkokkal illette. A baj csak az, hogy mindez természetesen azonnal fölkerült az internetre, így mindenki gyönyörködhet Julia nem hétköznapi alakításában. (http://www.whataboutclients.com/archives/2009/01/inauguration_in.html
Julia Robertset legközelebb egy izgalmas thrillerben láthatjuk. A Kettős játékban ipari kémet alakít, aki partnerével arra szövetkezik, hogy átverik egymás főnökeit. (Duplicity – hazai bemutató: 2009. április 30.)


Johnny Depp mégis nősül?
 
Állítólag áprilisban elveszi gyermekei anyját Johnny Depp. Az amerikai sztár és francia felesége, Vanessa Paradis már tíz éve él együtt, de eddig nem tartották szükségesnek, hogy papírral is szentesítsék kapcsolatukat. Ugyanakkor Johnny többször is kijelentette: ha Vanessa szeretné, egy másodpercen belül elveszi feleségül. Úgy látszik, ez a másodperc közeleg most, bár már korábban is előfordult, hogy tévesen jósolták meg a két sztár esküvőjét.  Johnny Deppet legközelebb géppisztollyal a kezében láthatjuk viszont: Amerika egyik leghírhedtebb gengszterét, John Dillingert alakítja majd Michael Mann Public Enemies című filmjében. (Public Enemies – hazai bemutató: 2009. július)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!