Hírek

2009.01.05. 14:03

A Fidesz ingyen sajtószemlézne a kormánynak

A Fidesz felhívja a kormányt és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza az "MSZP-hez közeli újságírókkal" kötött megbízási szerződéseket

BAMA

A Fidesz felhívja a kormányt és Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, hogy azonnali hatállyal vonja vissza az "MSZP-hez közeli újságírókkal" kötött megbízási szerződéseket - mondta Koszorús László, az ellenzéki párt képviselője hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

A politikus felajánlotta, hogy a Fidesz sajtóosztálya ingyen elvégzi a sajtófigyelést, a lapszemlekészítést, azokat a  feladatokat, amelyekért a kormány súlyos milliókat fizetett  különböző újságíróknak. Koszorús László szerint arcátlan dolog, hogy olyasmire költenek közpénzt, amit a minisztériumok apparátusai is el tudnának látni.

Koszorús László közölte: amikor a kormány a válságra való hazug hivatkozással brutális megszorító intézkedéseket léptetett életbe, Gyurcsány Ferenc azt ígérte, hogy a kormány tartózkodni fog különböző közpénz-kifizetésektől. Ehhez képest, a sajtóhírek szerint, az MSZP-hez közeli emberekkel kötött a kormány megbízási szerződést, közpénzből fizetve ezeket a munkákat.

Gyurcsány Ferenc egyik pillanatban azt ígéri, hogy felelősen gazdálkodik a kormány a közpénzekkel, a másik pillanatban felelőtlenül szórja el ezt haveroknak, MSZP közeli cégeknek - fogalmazott a politikus.

A Magyar Nemzet hétfői számában számolt be arról, hogy a Kormányszóvivői Iroda által megküldött adatok szerint Batiz András, Szombathy Pál, Petri Lukács Ádám és Déri Miklós kapott megbízási szerződés alapján tavaly több millió forintot. Szombathy Pál cége sajtófigyelést, lapszemlekészítést vállalt, Batiz Andrásé készségfejlesztő tréningeket, Déri Miklós pedig a Miniszterelnöki Hivatal fotódokumentációit készítette.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!