Hírek

2009.01.09. 14:58

A barátnőjét vitte el zálogba a hitelező

Nem fizette meg adósságát egy bánhorváti férfi, ezért a barátnőjét vittel el úgymond zálogba a hitelezője, aki nem is tudta, hogy ezzel bűncselekményt valósít meg.

BAMA

A kazincbarcikai rendőrkapitányság személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indított eljárást G. S.-sel szemben. A gyanúsított január 6-án kérdőre vonta K. ZS.-t, hogy tartozását miért nem egyenlíti ki.

Az adós pénz helyett futással válaszolt. Ezzel egy időben megérkezett a menetrend szerinti járat, amiről leszállt K. ZS. barátnője, akit a hitelező az autójába tuszkolt mintegy váltságdíjként, majd elhajtott vele. A lány egy óvatlan pillanatban rövid szöveges üzenetben értesítette hozzátartozóit, akik azonnal bejelentést tettek a rendőrségen.

A kazincbarcikai rendőrök azonnal elrendelték a környékbeli útvonalak zárását, ellenőrzését, melynek köszönhetően Bánhorváti közelében a járőrök rövid időn belül elfogták és előállították az elkövetőt. G. S. a gyors rendőri intézkedés után döbbent rá arra, hogy bűncselekményt követett el, azaz az igazságszolgáltatás előtt kell majd felelnie tettéért – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!