Hírek

2009.01.04. 12:00

A bamba bérgyilkos méltó büntetése

FILMSAROK

HVR

A hongkongi Pang fivérek (A szem, A szem 2) ezúttal egy bérgyilkossztorival álltak elő. A filmet 1999-ben egyszer már megrendezték, de az akkori változatot hazánkban nem mutatták be. A remake újabb bizonyítéka annak, hogy Hollywood mennyire híján van az eredeti ötleteknek. Ezúttal Nicolas Cage nemcsak a főszerepet vállalta el, hanem a produceri munkát is.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Cage ezúttal hosszú hajjal öl.
[/caption]A történet elég sablonosra sikerült: Nicolas Cage egy profi bérgyilkost alakít, akit munkája az ázsiai fővárosba, Bangkokba szólít. Joe szigorú szabályok szerint él, de Thaiföldön ezek mindegyikét megszegi. Egy piti kis tolvajban a fiatal önmagát fedezi fel, és mivel az utolsó munkájára készül, tanítványává fogadja a fiút. Azt a luxust is megengedi magának, hogy beleszeressen egy siketnéma patikuslányba.
 

Veszélyes Bangkok

Amerikai akciófilm

99 perc

Fórum Hungary

Rendezte: Danny Pang, Oxide Pang Chun

A film követi az akciófilmek sablonforgatókönyveit: üldözés motorral és hajóval, ahogy azt egy ázsiai országban illik, verekedés, szerelem, a rossz pedig elnyeri méltó büntetését. Csak épp a lényeg, a feszültség hiányzik a gyors vágások és a pörgős zene ellenére is. Az operatőr viszont dicséretet érdemel, a képek és a beállítások mindenkinek kedvet csinálnak egy bangkoki kiruccanáshoz. A moziban szereplő lányok mind komoly eséllyel indulhatnak egy szépségversenyen, sajnos ugyanez a férfiakról nem mondható el. Nicolas Cage ezúttal hosszú hajjal néz bambán. A mellékszereplők színészi teljesítménye sem Oscar-díj-gyanús, ahogy a filmé sem az.

A mozit látva érthető, hogy miért fotózkodott Nicolas Cage előzékenyen magyarországi tartózkodása alatt a rajongóival: így próbált nézőket toborozni egy középszerű történetre.

99 perc

Fórum Hungary

Rendezte: Danny Pang, Oxide Pang Chun Cage ezúttal hosszú hajjal öl. Nicolas Cage -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!