Hírek

2009.01.07. 14:50

110 milliárd munkahelyek megőrzésére és teremtésére

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium mintegy 100 milliárd forintot mozdít meg a recesszió hatásainak kezelésére. Pályázati programjai a munkahelyek megőrzését, illetve a munkahelyteremtést szolgálják – mondta Simon Gábor, a szaktárca államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

mti

Európai uniós és hazai forrásokat egyaránt fordítanak majd ilyen célokra. A hazai forrásokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programokról szólva Simon elmondta, hogy azok kifejezetten a recesszió hatásaira irányulnak, munkahelymegőrzésre és munkahelyteremtésre. A szaktárca január 10-től induló, munkahelymegőrző programjaira 16,7 milliárd forint áll rendelkezésre, és ennek az összegnek a segítségével mintegy 20-25 ezer munkahely megőrzése a cél. A munkahelyteremtés kapcsán 2,25 milliárd forintra pályázhatnak a vállalkozások február 2-tól. Ezzel mintegy 2400 új munkahely létrehozását célozták meg. Simon Gábor hangsúlyozta: a munkaügyi tárca kiemelt célja, hogy a recesszió munkaerőpiacra gyakorolt hatásait minimalizálják, „akit lehet, bent tartsunk a foglalkoztatásban”, aki pedig elveszíti az állását, az minél gyorsabban újra munkához jusson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!