Hírek

2008.12.04. 11:11

Ungvárival indul el az új dzsúdószakosztály

Új dzsúdós szakosztály alakult a fővárosban: az MTK-Erzsébetváros együttesében szerepel majd a kétszeres világbajnoki bronzérmes, eddig kecskeméti színekben versenyző Ungvári Miklós.

mti

– Hivatalosan csak január elsejétől lesz Miki a klub tagja, de már a hétvégi csapatbajnokságon a színeinkben fog versenyezni. Az MTK az ügyhöz csatlakozó Erzsébetvárossal úgy döntött, hogy megalakítja tizenhatodik szakosztályát, példaképként pedig nála alkalmasabb versenyzőt nem is találhattunk volna. Bőven van benne annyi, hogy a londoni olimpián dobogóra érjen, és mi vállaljuk, hogy ehhez megteremtjük számára a biztos hátteret – nyilatkozta a judoinfo.hu szaklapnak Kiss Tibor szakosztályvezető hozzátéve: Ungvári munkáját nevelőedzője, a ceglédi Bíró Tamás irányítja majd.

A 28 éves Európa-bajnok eddigi klubja, a Kecskeméti JC részéről Nagysolymosi Sándor edző a magyar szövetség vasárnapi közgyűlésén írta alá az átigazolási lapot:

– Nagyon sajnálom, hogy elválnak útjaink, de nem tudunk az MTK ajánlatával versenyezni. Azt már korábban tudtuk, hogy a Kecskeméti Judo Club főszponzora nem újítja meg velünk a szerződését, de időközben a városi önkormányzat is jelentősen megkurtította a támogatást, így a dzsúdóban Kecskeméten gyakorlatilag megszűnik az élsport. Megbeszéltük Mikivel, hogy ha olyan ajánlatot kap, ami garantálja a további munkáját, akkor nem gördítünk akadályt a távozása elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!