Hírek

2008.12.27. 17:19

Több magyar katona megy Afganisztánba

Amerikai katonák egy csoportja érkezett nemrég Magyarországra, hogy közös kiképzésen vegyen részt egy új afganisztáni magyar misszió tagjaival

BAMA

Amerikai katonák egy csoportja érkezett nemrég Magyarországra, hogy közös kiképzésen vegyen részt egy új afganisztáni magyar misszió tagjaival; januárban több mint száz fővel bővítjük a részvételünket az afgán háborúban - írja szombati számában a Magyar Nemzet.

A következő év elejétől egy csaknem negyvenfős magyar műveleti tanácsadó és összekötő csoport utazik a térségbe, hogy tagjai úgynevezett mentorai, kiképzői legyenek az új afgán rendőrségnek és egy afgán katonai zászlóaljnak. Ez – a lap szerint – azt jelenti, hogy az afgánok kiképzését követően direkt akciókban, fegyveres harcban is részt vehetnek a felkészített helyi katonák vezetőiként az új magyar misszió tagjai az ázsiai országban, ahol már gyakorlatilag minden területen háborús viszonyok uralkodnak.

A kabuli repülőteret például – amelynek ellenőrzését és őrzését szeptembertől vették át a magyarok – a tálibok szinte karanténba zárták a fővárosból kivezető utak ellenőrzésével és az ezeknél végrehajtott rajtaütésekkel - jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!