Hírek

2008.12.01. 15:14

Perui futballbalhé, több mint száz sérülttel

Száznál is többen sérültek meg azokban az összecsapásokban, amelyek az élvonalba történő feljutásról döntő perui labdarúgó-mérkőzésen és azt követően következtek be Ayacucho városában.

mti

A helyi média által „óriási harcnak” minősített csetepaték a Huamanga-Huancayo meccs közben kezdődtek, amikor is 4-1-es hazai vezetésnél, négy perccel a rendes játékidő vége előtt a bíró a vendégek javára ítélt meg egy szabadrúgást. A Huamangán amúgy a háromgólos győzelem sem segített, mivel az első meccsét 3-0-ra veszítette el, viszont az indulatok - éppen a feljutás elbukása miatt - a visszavágó végére elszabadultak, s a vitatott ítélet nyomán a vendéglátók futballistái körbevették, majd össze-vissza lökdösték a játékvezetőt. Kilenc percig állt a játék, majd a bíró a maradék négy perc lejátszására még engedélyt adott, a nekikeseredett hazai szurkolók viszont ekkor már nem a meccset nézték, hanem előbb elkezdtek köveket, és mindazt, ami a kezük ügyébe akadt, bedobálni a pályára, majd áttörték a biztonsági erők kordonját is, és a pályára tódultak.

A rendfenntartók többek között könnygázt használtak kiszorításukra, nagyon sokan ekkor szenvedtek el különböző sérüléseket, alapvetően légzőszervi bajokat. A stadionon kívül is folytatódtak az összecsapások, vandálok  felgyújtották az egyik rendőrőrsöt. A mérkőzés játékvezetője utóbb azt nyilatkozta a vasárnapi incidensről, hogy a hazai játékosok rátámadtak, és több mint két  órán át kellett a stadionban maradnia, míg erős rendőri őrizet mellett végre eltávozhatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!