Hírek

2008.12.04. 14:41

Megvannak az idei Grammy-díj jelöltjei

Lil Wayne amerikai rapper nyolcszoros, a brit Coldplay együttes hétszeres jelölt a Grammy-díjakra. A Coldplayt Viva La Vida című sikerlemezt jelölték az év felvétele, az év albuma és az év dala kategóriában.

HVR

A popénekesnők között Leona Lewis, Pink és Kate Perry a legismertebb név. A férfiak között a popkategóriában díjesélyes Kid Rock, John Mayer, Paul McCartney. A popegyüttesek között a Coldplay, az Eagles, a Maroon5 versenyez. A legjobb rock szólóteljesítmény díjazottja lehet Paul McCartney, Bruce Springsteen, John Mayer vagy Neil Young albuma, az együtteseknél az AC/DC, a Coldplay, az Eagles és a Radiohead.

A legjobb rhythm and blues énekesnők versenyében Alicia Keys, Beyoncé, a férfiak között Ne-Yo, Chris Brown és Usher lehet befutó. A jazz nagyjai között díjat remél Randy Brecker és John McLaughlin. A blues jelöltjei: Buddy Guy, Taj Mahal, Pinetop Perkins, B. B. King, s trónkövetelő a fiatalabbik John Lee Hooker. A díjakat februárban adják át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!