Hírek

2008.12.10. 16:49

Megütötték a Hír Televízió egyik operatőrét

Megütötte a Hír TV operatőrét egy építőipari fővállalkozó munkatársa a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) lakásfoglalási és tulajdon-visszavételi akciójának forgatásán - olvasható a televízió honlapján szerdán megjelent tájékoztatásban. A Fidesz közleményben tudatta, hogy elítéli az esetet; a BRFK már nyomoz az ügyben.

mti

A Hír TV közlése szerint a VÉSZ karszalagos tagjai egy IX. kerületi házban is lakást akartak lefoglalni, amikor a fővállalkozó munkatársa kilépett az ajtón, megpofozta az utcán álló operatőrt, és trágár kifejezésekkel sértegette. Patt Péter, a BRFK sajtóügyeletese szerda délután azt közölte az MTI-vel, hogy garázdaság vétsége miatt indítottak egyelőre ismeretlen tettes ellen eljárást. Vizsgálni fogják a Hír TV felvételeit is - tette hozzá.

Az ügyeletes elmondta, hogy a bejelentés szerint az operatőrt a IX. kerületben, a Márton utcában támadták meg szerdán reggel 10 óra körül. A Fidesz szerdai közleménye szerint a párt leghatározottabban elítéli és a nyilvánosság ellen intézett brutális támadásnak tekinti, hogy munkavégzés közben megütötték a Hír TV operatőrét.

„Elvárjuk az illetékes hatóságoktól, hogy minél előbb járjanak az ügy végére, és hozzák meg a szükséges intézkedéseket az ehhez hasonló esetek jövőbeni elkerülése érdekében” - áll a párt közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!