Hírek

2008.12.31. 10:12

Izrael: nincs tűzszünet

Az izraeli kormány szerdai rendkívüli ülésén irreálisnak ítélte azt a francia javaslatot, hogy kössön a Hamász radikális palesztin szervezettel 48 órás tűzszünetet a Gázai övezetre vonatkozóan

BAMA

Az izraeli kormány szerdai rendkívüli ülésén irreálisnak ítélte azt a francia javaslatot, hogy kössön a Hamász radikális palesztin szervezettel 48 órás tűzszünetet a Gázai övezetre vonatkozóan, azért, hogy segélyeket juttathassanak el oda és elszállíthassák a sebesülteket.

A külügyminisztérium szóvivője szerint a javaslat nem tartalmaz semmilyen garanciát arra, hogy a Hamász erre az időre leállítja rakétatámadásait és felhagy a fegyvercsempészéssel. Izraeltől nem várható el egyoldalú tűzszünet - mondta. A szóvivő szerint ez nem jelenti azt, hogy Izrael kategorikusan elutasította a javaslatot, hanem várja, hogy Franciaország esetleg módosít azon. Számos más javaslatot is megvitattak az ülésen - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!