Hírek

2008.12.04. 06:15

Ismét felpörögnek a motorok

Angyal lány; Várj, míg felkel majd a nap; Gyertyák; Fekszem az ágyon; Jégszív; Tűzvarázsló; Moziklip. Csak egy pár sláger a V’Moto-Rock együttestől, amit a közönség hamarosan élőben is hallhat ismét.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Három-négy órát gyakorolnak naponta. FOTÓ: KERÉK ÁGNES
[/caption]Jó hír a rockzene rajongóinak: a V’Moto-Rock együttes ismét koncertet ad, mégpedig az év utolsó előtti napján. Már évek óta megszokhattuk, hogy ez idő tájt Demjén Ferenc – Rózsi – önálló produkciójával szórakoztatja a nagyérdeműt, idén azonban már az egész zenekarnak tapsolhatunk. „Aki szerette a bulijaimat, az biztos, hogy most is jól fogja érezni magát, ígérem, hogy igazi karácsonyi, szilveszteri hangulatot fogunk teremteni” – mondta Rózsi, majd hozzátette, hogy a siker érdekében keményen próbálnak. „Napi három-négy órát gyakorlunk, a húsz éve nem játszott nótáinkat újból élettel töltjük meg. Az a tapasztalatom, hogy amikor már nagyon utáljuk a munkát, akkor lesz igazán jó a buli” – tette hozzá nevetve az énekes.

Menyhárt János, az együttes gitárosa elmondta, hogy a banda két új taggal egészül ki a koncertre. „Nagyon örülök annak, hogy Jamie Winchester és Bársony Attila erősíteni fog bennünket. Mindketten remek zenészek. Köszönöm mindenkinek, aki felszáll erre a motorra.”

Egy évtized a magyar rock színpadán

1977-ben alapította a V’Moto-Rockot a Bergendy együttesből kilépett Demjén Ferenc Herpai Sándorral és Lerch Istvánnal. Menyhárt János a Ferm és a Korál tagja volt, onnan jött át a zenekarba. 1979-ben az Osibisával turnéztak, és emellett Kovács Kati és Katona Klári lemezein működtek közre. 1988-ban a V’Moto-Rock feloszlott, Demjén pedig szólókarrierbe kezdett.

Lerch István, a csapat billentyűse megemlítette a nehézségeket is: „Nagy fába vágtuk a fejszénket. A nyolcvanas években voltak a legnagyobb sikereink, amikor épp elkezdődött az elektrokorszak. Arra kell ügyelnem, hogy az eredeti dal ne változzon, de mégis megfeleljen a mostani ízlésvilágnak, ezért egyszerre hat szintetizátor van körülöttem. Most épp növesztem a kezeimet, hogy egyszerre tudjak rajtuk játszani.”

„Ez mindig egy örök ellentét volt közöttünk – vette át a szót a legendás dobos, Herpai Sándor. – Én mindig is utáltam a számítógépeket. Tudomásul vettem a sorsomat, elfogadom, hogy változik a világ, de továbbra sem szeretem a gépzenét.”
„Azt az érzést szeretnénk közvetíteni, ami a dalainkban húsz évvel ezelőtt megfogalmazódott, de még ma is aktuális” – összegzett Demjén Rózsi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!