Hírek

2008.12.22. 07:12

Ingyen filmek az ünnepek alatt 77 év terméséből

A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) csütörtöktől december 31-ig mindenki számára ingyenesen elérhetővé tette a magyar kultúra elmúlt 77 évének meghatározó filmjeit, mozgóképes tartalmait, világhíradóit, televíziós műsorait.

BAMA

A NAVA honlapján (www.nava.hu) minden nap új filmet ajánlanak, amelyet bárki megnézhet és tovább is küldhet teljesen ingyenesen. A NAVA akciójának célja, hogy felhívja a figyelmet az archívumban található 77 év mozgóképes tartalmaira, amelyek mindenki számára elérhetők egyszerű formában, otthonról. A jelenlegi akció valójában nem ajándék, így tesztelik az internetezők szokásait, próbálják kipuhatolni milyen tartalmakra lenne igény a magyar piacon. A fizetős tartalmak bevételeiből a későbbiekben a szerzői jogokat vásárolnák meg, amelyek eddig akadályozták a netes közzétételt. Ezeket eddig csak az úgynevezett NAVA-pontokon, iskolákban, könyvtárakban lehetett hozzáférni.

A NAVA ajánlatát bárki elérheti a honlapon, ahol az erre alkalomra összeválogatott tartalmak teljes képernyőn is élvezhetőek. Megnézhetőek lesznek régi magyar filmek, – például Az arany ember, az Egri csillagok, az Aranysárkány – nyolcvanas évekbeli híradórészletek a parlament karácsonyfájáról, valamint Karádi Katalin-sanzonok is.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!