Hírek

2008.12.05. 16:46

Fidesz: Gyurcsány Ferenc ellehetetleníti a vállalkozásokat

A Fidesz szerint éppen Gyurcsány Ferenc az, aki ellehetetleníti a vállalkozásokat, miközben a vállalkozások elfogadottságáról beszél - írta közleményében a Fidesz helyettes szóvivője annak kapcsán, hogy kormányfő részt vett és felszólalt a vállalkozók napján rendezett gazdaságpolitikai fórumon.

mti

Európa kormányai sorra csökkentik az adókat és jelentik be növekedési programjaikat, a Gyurcsány-kormány viszont brutális megszorításokkal teszi egyre nehezebbé a vállalkozások működését - írta Cser-Palkovics András. „Duma helyett végre tettekre volna szükség: az adó- és kamatcsökkentés jelentene valós segítséget a vállalkozásoknak” - fogalmazott a politikus. Gyurcsány Ferenc a fórumon azt mondta: érdemi, jelentős adócsökkentésre 2009-2010-ben nincs lehetőség, adószerkezeti átalakítást lehet megtenni.

„Az adórendszeren belül a belső piac élénkítése nem lehetséges, amit látok, az a beruházás-élénkítés, amire 2 ezer milliárd forintot szán a kormány a következő 1,5 évben” - fogalmazott a kormányfő. A kormányfő egyetértett azokkal, akik azt sürgetik, hogy a mainál alacsonyabb jegybanki alapkamat alakuljon ki. Ennek kapcsán megjegyezte: a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt időszakban a kötelező tartalékráta csökkentésével 300-400 milliárd forint  többletlikviditást teremtett a gazdaságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!