Hírek

2008.12.17. 15:36

Fidesz: bontsák fel a szerződést a HospInvesttel!

A Fidesz kezdeményezi, hogy azonnal bontsák fel a HospInvest Zrt.-nek az egri Markhot Ferenc Kórház működtetésére kötött szerződését, mert a cég annak több pontját is megszegte – mondta Herman István, a Heves Megyei Közgyűlés Fidesz-frakciójának elnöke szerdán Budapesten.

mti

A politikus szerint az ügyben a hatóság félrevezetésével lehet számolni, és a cég a lakossággal szembeni ellátási kötelezettségét sem teljesítette. Mint elhangzott: ez alapján felvetődik az azonnali szerződésbontás lehetősége, amit a Fidesz-frakció kezdeményezni fog. Herman István hozzátette: azt várják a szocialistáktól, hogy ők is kezdeményezzék ugyanezt. Megjegyezte, hogy a súlyponti kórház kardiológiai osztály nélkül maradt, negyvennel csökkent az ágyszám, és a gyógyító tevékenység kardiológiai osztály nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen. Az ügyben a polgári frakció kezdeményezte a megyei közgyűlés összehívását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!