Hírek

2008.12.19. 14:30

Évvégi pénzt kaptak a kórházak

Kiutalta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken az egészségügyi intézményeknek az E-Alap maradványából származó 18 milliárd forintos többlettámogatást

BAMA

A maradvány elosztásánál figyelembe vették a teljesítményeket, előnyt élveztek a súlyponti kórházak és a kiemelt intézmények - olvasható az OEP közleményében.

Hozzátették: a 18 milliárd forintos maradványból 16,88 milliárd többlettámogatás jut járóbeteg- és fekvőbeteg-szakellátásra, CT/MRI- és művese-kezelésre. További 601,5 millió forintot a fogászati ellátásra juttattak, 250 millió forintot az Országos Mentőszolgálatnak, míg a betegszállítók között 268,3 millió forintot osztanak fel.

Székely Tamás egészségügyi miniszter a múlt szerdai kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy az Egészségbiztosítási Alap maradványából 18 milliárd forintot osztanak szét az egészségügyi szakellátásban még ebben az évben.

Mint akkor elmondta, a maradványból a legnagyobb összeget, mintegy egymilliárd forintot a Semmelweis Egyetem kapja, ezt követi a debreceni egyetem körülbelül 800 millió, a szegedi és a pécsi egyetem pedig 700-700 millió forinttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!