Hírek

2008.12.08. 09:24

Dávid Ibolya valószínűleg lemond a mentelmi jogáról

Valószínűleg lemond mentelmi jogáról Dávid Ibolya, az MDF elnöke a párt korábbi alelnöke, Almássy Kornél által kezdeményezett magánvádas büntetőügy kapcsán – erről a pártelnök hétfőn reggel nyilatkozott a Magyar Televízió Kereszttűz című műsorában.

mti

„Minden egyes esetben lemondtam eddig is, és valószínű, hogyha megkapom ezt az iratot, akkor is le fogok mondani róla, mert (…) úgy gondolom, hogy az én igazságom a magyar igazságszolgáltatás előtt, a bíróság előtt kristálytiszta” - fogalmazott Dávid Ibolya kérdésre válaszolva.

Almássy Kornél független, volt MDF-es parlamenti képviselő pénteken az MTI-nek arról nyilatkozott, hogy szerint az lenne az elegáns, ha Dávid Ibolya önként lemondana mentelmi jogáról, hogy a  bíróság lefolytathassa a magánvádas büntetőügyet, amelyben  feljelentést tett. Mint akkor közölte: ha az Országgyűlés nem függeszti fel Dávid Ibolya mentelmi jogát, akkor polgári jogi útra tereli az ügyet. Almássy szeptember végén – még, mint MDF-es képviselő, a párt alelnöke – tett feljelentést Dávid Ibolya pártelnök ellen,  aljas indokból nagy nyilvánosság előtt, és jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás bűncselekménye miatt.

Ezt megelőzően az MDF elnöke szeptember 12-én egy sajtótájékoztatón egy CD felmutatásával - amely egy hangfelvételt  tartalmazott - bűncselekmény elkövetésére utalt, amellyel Almássy Kornélt hozta összefüggésbe. Almássy Kornél azt mondta, Dávid Ibolya  a becsületébe gázolt, amikor MDF tagságára „méltatlan embernek” nevezte. Mint ismeretes, Almássy Kornél elindult az MDF elnöki posztjáért, ám elmondása szerint a vele szemben állók közvetítők útján megzsarolták és arra akarták rávenni, hogy lépjen vissza a  pártelnökjelöltségétől. Ezt végül meg is tette. Visszalépésének okairól akkor azt mondta, feleségét és az MDF mellette álló tagjait  is többször megfenyegették. Ezt követően az MDF kizárta soraiból Almássy Kornélt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!