Hírek

2008.12.21. 17:04

Az SZDSZ elszámoltatná a pénzügyminisztert

Kiegészítené az Országgyűlés költségvetési bizottságának hétfői napirendjét az SZDSZ, a liberálisok kétszázmilliárd forint sorsát kérnék számon Veres János pénzügyminiszteren - olvasható a párt közleményében.

mr

„A rendkívüli ülést arra kell kihasználni, hogy a bizottság megvitassa a kormány elmúlt napokban hozott gazdaságpolitikai döntéseit, amelyek parlamenti felhatalmazás nélkül növelték a  kiadásokat, egyszerre veszélyeztetve így az ország szavahihetőségét  és a gazdaság stabilitását. A bizottság liberális tagjai arra szeretnének választ kapni a pénzügyminisztertől, hogy milyen alapon  osztottak szét az idei költségvetésből 80, a jövő éviből pedig 120 milliárd forintot, a terveken felül, az állami kiadások növelésére” – tartalmazza a Szabad Demokraták Szövetségének közleménye. Ennek érdekében az SZDSZ kezdeményezi Veres János meghívását a költségvetési bizottság hétfői ülésére. Így a pénzügyminiszter személyesen is beszámolhat a bizottság előtt arról, hogy az elmúlt  héten milyen körülmények között emelte a kormány drasztikusan az állami kiadásokat - tette hozzá.

A Fidesz szombaton jelentette be, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezték a párt  képviselői a szakszervezeti sztrájkok miatt. A bizottság elnöke, Varga Mihály hétfő délután egy órára hívta össze a rendkívüli ülést. Daróczi Dávid kormányszóvivő erre úgy reagált: nem helyes politikát keverni munkavállalók és munkáltatók közötti bérvitába. Ahol a kormánynak közvetlen felelőssége volt, ott mindenhol sikerült egyezséget köti a szakszervezetekkel - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!