Hírek

2008.12.28. 16:29

Az OPEC-országok kevesebb olajat hoznak felszínre

Számos OPEC-tagország megkezdte az olajkitermelés csökkentését azután, hogy a szervezet a hónap közepén az eddigi legnagyobb mértékű termelés-visszafogásról hozott döntést

BAMA

Számos OPEC-tagország megkezdte az olajkitermelés csökkentését azután, hogy a szervezet a hónap közepén az eddigi legnagyobb mértékű termelés-visszafogásról hozott döntést - közölte az OPEC elnöke a hétvégén. Chabib Khelil várakozása szerint az olajárak egy-két hónapon belül stabilizálódhatnak.

Az elnök az algériai televíziónak adott nyilatkozatában fejtette ki, hogy számos tagország tartja magát a szervezet döntéséhez, mivel " nincs más választása".

A Kőolajexportáló Országok Szervezete december 17-én döntött a kitermelés napi 2,2 millió hordóval történő mérsékléséről. Khelil szerint olyan jelentős mértékű ez a visszafogás, hogy az januárban, februárban már éreztetni fogja hatását az árakban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!