Hírek

2008.12.20. 13:56

Az MDF feljelent, mert csalással vádolták

Feljelentést tesz az MDF, mert a ferencvárosi időközi országgyűlési választás során a párt által gyűjtött ajánlószelvények egy részének hitelességét megkérdőjelezték - tudatja az MDF szombati közleményében.

mti

A párt ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt fordul a rendőrséghez - tartalmazza Herényi Károlynak, az MDF elnökhelyettesének közleménye. A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a választókerületi választási bizottságba delegált tagja szombaton fordult a sajtóhoz  azzal, hogy az MDF ajánlószelvényeinek jelentős része fénymásolt hamisítvány, és emiatt javasolja a választási bizottságnak  feljelentés megtételét, illetve az MDF-jelölt nyilvántartásba vételének megtagadását. A választási bizottság jelenleg ülésezik, és még a nap folyamán döntést hoz más kérdések mellett a Jobbik észrevételéről is.

A jelöltállítás ideje péntek délután négy órakor járt le, a pártoknak eddig volt lehetőségük arra, hogy jelöltjeiknek 750 érvényes ajánlószelvényt összegyűjtsenek. Az előírt időpontig (időrendi sorrendben) a Humanista Párt (HP), az SZDSZ, az MSZP, a Jobbik, a Magyar Kommunista Munkáspárt (MKM), a Fidesz-KDNP, az MDF, valamint a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) jelöltjét vette nyilvántartásba a helyi választási bizottság. Az MDF pénteken közölte, hogy jelöltje, Dézsi Mihály - aki korábban rendőrségi szóvivő volt -, összegyűjtötte a szükséges 750 ajánlószelvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!