Hírek

2008.12.09. 16:41

Az MDF bocsánatkérést vár Orbán Viktortól

Az MDF bocsánatkérést vár Orbán Viktortól, amiért egy múlt heti parlamenti szavazás után arról beszélt, hogy a kormány MDF-es képviselőket vásárol meg

BAMA

Az MDF bocsánatkérést vár Orbán Viktortól, amiért egy múlt heti parlamenti szavazás után arról beszélt, hogy a kormány MDF-es képviselőket vásárol meg, miközben most hétfőn ő és még négy fideszes képviselő is megszavazta a szociális törvényhez benyújtott, a kormány által támogatott módosító javaslatokat. A Fidesz szerint téves szavazatokról van szó.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője keddi közleményében egy hétfő esti parlamenti szavazásra hívta fel a figyelmet: a szociális és foglalkoztatási tárgyú törvények kormány által támogatott módosításait ugyanis megszavazta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, valamint még négy fideszes képviselő, Pokorni Zoltán, Braun Márton, Járvás István és Manninger Jenő is. (Az előterjesztő által támogatott javaslatokat 194 igen, 171 nem szavazattal és 10 tartózkodással fogadták el: az MSZP 187 szavazata mellett 5 fideszes és két független képviselő nyomta meg az igen gombot, míg 129 fideszes, 22 KDNP-s, 18 SZDSZ-es és 2 független képviselő nemmel szavazott; az MDF-frakció 7, a Fidesz-frakció 2 tagja és egy  független képviselő tartózkodott.)

Az MDF közleményében arra hívta fel Orbán Viktort, hogy vagy kérjen bocsánatot múlt heti igazságtalan kirohanásai miatt, vagy tisztázza, hogy mennyibe került az öt fideszes képviselő, köztük az ő kormányt támogató szavazata.

A demokrata fórum megdöbbentőnek és egyre érthetetlenebbnek tartja a Fidesz "kétarcú, álságos" viselkedését. Szerintük a szavazás alapján jogosan vetődik fel a kérdés, hogy valójában ki siet a kisebbségi kormány segítségére.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményben  reagált, azt írta, hogy az MDF immár végleg botránypárttá vált, ezt pedig azzal sem tudják elleplezni, "hogy butaságokat beszélnek nyilvánvalóan tévesen szavazó képviselők kapcsán".

A Fidesz közleménye szerint a kisebbségi kormány hétről hétre való kisegítése, az adótörvények megszavazása, az MDF-frakció botrányos újraalakítása és egy korábbi fideszes képviselő, Bakó Zoltán alaptalan megvádolása után az egykori rendszerváltó párt visszavonhatatlanul botránypárttá vált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!