Hírek

2008.12.13. 13:35

Áldását adja a bankmentő csomagra a Fidesz

A Fidesz hétfőn elfogadja a bankmentő csomagot a parlamentben.

europress

Varga Mihály alelnök a párt évadzáró választmányi ülésén azt mondta: egy felelős ellenzéki párt számára most a legfontosabb dolog a tűzoltás, hogy a válság ne terjedhessen szét a gazdaságban. Ezért támogatták a banki stabilitásért tett kormányzati lépéseket, a bankbetétekre adott garanciát és a banki limit felemelését – tette hozzá.

A jövő évi költségvetést ugyanakkor nem tudják elfogadni, mert az nem veszi figyelembe a válságot, és nem mutat előre legalább egy-másfél évre. Varga szerint 2010 vége felé, amikor a világ elindul kifelé a válságból, Magyarországnak is el kell indulnia felfelé. Ezért javasolták az adócsökkentést, az állami kiadások lefaragását és a gazdaságfejlesztési program elindítását.

Orbán Viktor pártelnök azt mondta: adócsökkentés mellett az alapkamat csökkentésére is szükség lenne, és a kormánynak sürgősen egy növekedési programot kellene kidolgoznia. Szerinte törvénysértő és alkotmányellenes a jövő évi büdzsé tervezete, mert nem átlátható, nem megbízható és nem valós adatokon alapul.

Orbán úgy vélekedett: a 2009-es év a kiégett szocialista politika összeomlását fogja hozni. „A nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság felgyorsítja a magyarországi változásokat, ez a szocialista politika összeomlásához fog vezetni” – mondta a párt elnöke, aki szerint majd ismét a szabadság híveinek kell a porondra lépniük. Kijelentette: úgy tűnik, a mi időnk következik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!