Hírek

2008.12.02. 11:04

A turizmusért lobbizna új beosztásában Ujhelyi

Szakmai érdekérvényesítő tisztséget, közvetítő szerepet, és nem kormányzati beosztást vállaltam - mondta Ujhelyi István, az MSZP alelnöke, aki jövő év január elsejétől az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke lesz.

mti

Ujhelyi István úgy fogalmazott, hogy a turizmus ágazatának erős lobbistája szeretne lenni. Hangsúlyozta: korábban államtitkárként a kormányt képviselte a szakma felé, most viszont  egy jelentős súlyú, de sérülékeny ágazat érdekeit szeretné képviselni az állam felé. Mint mondta, továbbra sem akar kormánytisztséget vállalni. Kitért arra, hogy tavasszal igyekezett elegánsan távozni a kabinetből, mivel több dologgal sem értett egyet, de Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mostani felkérését örömmel vállalta.  Hozzátette: az Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöki tisztségét társadalmi munkában fogja végezni, az azért járó tiszteletdíjat nem  veszi fel.

A szocialista politikus felkérte a testület eddigi elnökét, Wolff Pétert, hogy szakmai társelnökként segítse a bizottság munkáját. Kitért arra, hogy az Országos Idegenforgalmi Bizottságnak, mint a turisztikai és vendéglátó szakma egyeztető fórumának a  feladata többek között a Magyar Turizmus Minőségi Díj odaítélése. Ujhelyi István leszögezte: politikai tevékenysége továbbra is Szeged parlamenti képviselete marad. A kormánypárti politikus április végén mondott le az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumban betöltött államtitkári posztjáról.

 A Népszabadság keddi számában írt arról, hogy Ujhelyi István elfogadta a kormányfő felkérését az Országos Idegenforgalmi  Bizottság elnöki posztjára. Államtitkári lemondása óta a politikus elsősorban a turizmussal és sportfejlesztéssel foglalkozott;  meghatározó szerepe volt például a Dakar-rali magyarországi  megrendezésében és a Balaton melletti MotoGP-futam jogának megszerzésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!