Hírek

2008.12.16. 11:50

A Fidesz szerint a költségvetés csak mélyíti a válságot

A Fidesz brutális megszorító csomagnak tartja a hétfőn elfogadott, 2009-es költségvetést, ami még mélyebb válságba sodorja az országot – mondta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

mti

A legfontosabb feladat jövőre a munkahelyek megőrzése lenne, ám a kormány képtelen megvédeni a magyar munkahelyeket.  Ehelyett úgy tesz, mint egy meteorológus: csak bejelenti a rossz híreket, de nem tesz azok ellen semmit – fogalmazott a politikus. Úgy vélte: a költségvetés nem átlátható, nem megbízható és nem a valóságos adatokat tükrözi.

A Fidesz számára azért is elfogadhatatlan a büdzsé, mert nem tartalmaz adó- és járulékcsökkentést, de elveszi a közszféra dolgozóitól a 13. havi bért és a nyugdíjasok jelentős részétől a 13. havi nyugdíjat, vagyis azokat sújtja megszorításokkal, akik nem tehetnek a válságról. Eközben nem tartalmaz olyan intézkedéseket, amelyekkel a kormány magán kezdené a megszorításokat. A helyettes pártszóvivő azt is kifogásolta, hogy a költségvetés kevesebb pénzt fordít a kutatásra, fejlesztésre, beruházás-ösztönzési programokra és a munkaerő-piaci alap lehetőségeire is, az önkormányzatokat pedig 150 milliárd forintos elvonással sújtja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!