Hírek

2008.11.04. 14:26

Terminátor, Techno Góliát és Utolsó Császár babérjaira tör

Eggyel kevesebb ellenfele lesz Bor Barnának a nehézsúlyú cselgáncsküzdelmekben, ugyanis ketrecharcosnak állt a pekingi olimpián aranyérmes japán Isi Szatosi.

mti

– Új fejezet kezdődik az életemben. Ez a vegyes harcművészet vonultatja fel a világ legerősebb bajnokait, akikkel mindig is meg akartam küzdeni – nyilatkozta a 21éves kiválóság, aki az augusztusi ötkarikás játékokon legyőzte a paksiak dzsúdósát verő egyiptomi Iszlam el-Sehabit, a magyar ezért nem jutott vigaszágra.

Az ókori olimpiákon csak görög pankrációnak nevezett, Japánban kakutogi néven ismert sportág már két szigetországi dzsúdósztárt elszippantott: korábban az 1992-es barcelonai játékokon diadalmaskodó Josida Hidehiko és a 2000-es sydneyi seregszemlén aranyérmes Takimoto Makoto váltott át a Távol-Keleten rendkívül népszerű válfajra. Isi szeretné kihívni a horvát Mirko „Terminator” Filipovicot, a „Techno Góliát” művésznéven futó, 215 centis dél-koreai Csoj Hong Mant és a jelenlegi világbajnok orosz Fjodor Emeljanyenkót, akit csak Utolsó Császárnak neveznek szakmai berkekben.

Ezek is érdekelhetik