Hírek

2008.11.10. 16:45

Szabó: László Tamás mondjon le parlamenti mandátumáról!

Lemondásra szólítja fel a fideszes László Tamás parlamenti képviselőt Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője, mert szerinte az ellenzéki politikus a miniszterelnök meggyilkolására szólított fel a parlamentben; Szabó Zoltán hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatót.

mti

A 2009-es költségvetést megalapozó törvények múlt hét pénteki általános vitájában László Tamás saját versét olvasta fel,  és abban egy olyan metaforát alkalmazott, ami szerint Gyurcsány  Ferenc miniszterelnök azonos Thomas Mann Márió és a varázsló című  művének negatív figurájával - ismertette a szocialista politikus. László Tamás múlt hét pénteki felszólalását saját, 2006. júliusában írt, „Cipolla a parlamentben” című versének  felolvasásával fejezte be, amelyben Gyurcsány Ferenc  miniszterelnököt Cipolla figurájával azonosította. A képviselő versében rákérdezett: „ hol vagy Márió? Mikor ébredsz? Mikor fagyasztod ajkára a mosolyt?”.

Szabó Zoltán emlékeztetett arra, hogy amikor Márió felébred,  meggyilkolja Cipollát. „A képviselő úrnak ez a kifakadása nehezen értelmezhető másként, mint felhívásként a miniszterelnök meggyilkolására” - fogalmazott a szocialista politikus. Szerinte László Tamásnak le kellene mondania képviselői mandátumáról, hasonlóan Arnóth Sándorhoz (Fidesz), aki néhány héttel ezelőtt azt kiabálta be Iváncsik Imre államtitkárnak, hogy „Lógni fogsz!”. Ezután lemondott képviselői mandátumáról. László Tamás ügyét a házbizottság ülésén Göndör István, az MSZP  parlamenti frakcióvezető-helyettese felvetette, de érdemben nem  foglalkoztak azzal - közölte Szabó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik