Hírek

2008.08.22. 11:29

Szűcs Erika: az kapjon segélyt, aki nem képes munkára

Annak kell segélyt kapnia, aki nem képes munkavégzésre, mindenki más számára pedig foglalkoztatási lehetőséget kell kialakítani - fejtette ki a Szociális és Munkaügyi Minisztérium álláspontját a tárca vezetője pénteki egri sajtótájékoztatóján.

mti

Szűcs Erika közölte: a minisztérium együtt kezeli a rendszeres szociális segélyezés és a foglalkoztatás problémáját. Úgy fogalmazott: ha csak a rendszeres szociális segélyezés anomáliáit próbálják kezelni, vagyis egyénileg szabályozni, hogy ki juthat hozzá a segélyhez, és ki nem, "akkor a társadalmi igazságérzethez közelebb lehet kerülni, de a társadalmi probléma  megoldásához nem".

A munkaügyi miniszter elmondta: új fogalommal, a "közfoglalkoztatási jogviszonnyal" tervezik kiegészíteni a mai  foglalkoztatási struktúrát. Ennek keretében reintegrálódhatnak a hosszú ideje munka nélkül lévő emberek - tette hozzá. A tárca tervei szerint a 35 év alattiaknak kötelező lesz legalább a nyolc osztály elvégzése és egy szakma megszerzése, az idősebbekre az önkormányzatok érdekkörében felmerülő különböző feladatok elvégzése vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!