Hírek

2008.08.17. 09:48

Ötpárti egyeztetés az amerikai vízumokról

Újra ötpárti egyeztetést kezdeményezett a Külügyminisztérium az amerikai vízummentességi programmal kapcsolatban

Forrás: MTI

Újra ötpárti egyeztetést kezdeményezett a Külügyminisztérium az amerikai vízummentességi programmal kapcsolatban; a parlamenti pártok, az érintett tárcák képviselői és az amerikai nagykövet szeptember 2-án egyeztet a vízummentességhez szükséges utolsó megállapodásról – mondta Horváthné Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára szombaton az MTI-nek.


Ha szakértői szinten megegyezés születik és a parlamenti pártok is egyetértenek a bűnügyi adatok cseréjéről szóló megállapodással, akkor szeptember 10-ig aláírhatják az egyezményt. A szerződésről így a szeptember 15-én újra összeülő parlament is mihamarabb dönthet – mondta Horváthné Fekszi Márta, a Civil Szigeten tartott kerekasztal-beszélgetés után.

A megállapodást azért lenne jó mihamarabb aláírni, mert Magyarország kellő időt szeretne hagyni az amerikai félnek is, hogy még a mostani kormányzat tudjon dönteni a kérdésben – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!