Hírek

2008.08.16. 10:11

Nem csitulnak a lángok Csongrádban

Mintegy háromszáz hektárra terjed ki a tűz a Csongrád megyei Kajánújfalu és Eperjes között

mti

A legmagasabb, ötös kiemelt fokozatban vonult ki a tűzoltóság pénteken. A tűz terjedését a késő délutáni órákra sikerült megakadályozni - mondta az MTI-nek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A lángok átterjedtek Bács-Kiskun megyébe is, az itteni tűzoltók is csatlakoztak az összesen 15 tűzoltóautóhoz és a mintegy 75 tűzoltóhoz, akik közül kettőt füstmérgezés gyanújával megfigyelésre kórházba kellett szállítani - folytatta.

A lángok egy közeli tehenészetet és néhány tanyát is megközelítettek, ám a közvetlen veszélyt sikerült elhárítani - közölte.

Dobson Tibor kitért arra, hogy a Kajánújfalu és Eperjes közötti alsóbbrendű úton a nagy füst miatt a rendőrség irányítja a forgalmat.

A tűz közvetlen veszélyt nem jelent a lakosságra, a nagy szél miatt azonban az oltás nehezebb a javarészt nádas, illetve avarral borított területen. A lángokat valószínűleg csak az éjszaka sikerül majd teljesen eloltani - tette hozzá.
Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!