Hírek

2008.08.04. 10:31

Meghalt a lezuhant mentőhelikopter pilótája

Vasárnap éjjel meghalt a múlt csütörtöki helikopter-baleset pilótája, az OMSZ Légimentő Kht. főpilótája. Hatala János életéért múlt csütörtök óta küzdöttek – írja a Hírszerző.

BAMA

Hatala János életéért napokig küzdöttek a baleseti intézet orvosai. A budaörsi helikopter Kiskunlacháza közelében zuhant le, amikor éppen egy égési sérüléseket szenvedett kisfiút vittek volna Paksról a fővárosba. A gépen tartózkodó ápoló meghalt, a pilóta életveszélyesen, a fedélzeten lévő orvos pedig súlyosan sérült. A kisfiúnak és anyjának nem történt komolyabb baja. A szállított kisgyermek és édesanyja sérülései gyógyulnak, az anyát egy nappal később kiengedték az intenzív osztályról. Az orvos állapota is stabil, csütörtökön megműtötték, minden bizonnyal heteken belül talpra állhat.

Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője közleményben tudatta: a  pilótát az Országos Mentőszolgálat és a Légimentő Kht. saját  halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. A baleset okát nemzetközi szakértői csoport vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!