Hírek

2008.08.31. 16:20

Magyarok a világ dizájnfővárosában

Torinó lett 2008-ban a világ dizájnfővárosa, és ezt a címet a világ egyik legrangosabb ipari formatervezési szervezete, az ICSID (International Council of Societes of Industrial Design) először ítélte oda.

H.V.R.

Ebből az alkalomból több kiállítást is szerveznek az olasz városban, jelentős magyar részvétellel. A Magyar Formatervezési Tanács szervezésében hat ország közös installációja, híres tárgyai és animációs filmek várják az érdeklődőket a november 6. és 13. között, a torinói Artintown Galériában látható eseményen.

Az észt, a lett, a lengyel, a litván, a szlovák és a magyar kultúra lenyomatai lehetőséget adnak arra, hogy átfogó képet kapjanak a világ számos országából érkező látogatók a régió formatervezésének színvonaláról. Magyarországot az animációs filmek mellett öt, a múlt és jelen hangulatát idéző, a falakra, a plafonra, és a padlóra pingált tárgy is képviseli majd. A kiállítás teljes grafikai tervét Szabó Levente készíti. A megbízást egy tenderen nyerte el a 2006-ban végzett fiatal grafikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!