Hírek

2008.08.25. 14:29

Magyar Rádió: megtámadták a rádiós multiplexpályázat eredményhirdetését

Bíróságon támadta meg a rádiós digitális multiplexpályázat eredményét a vesztes, a Magyar Rádió - a közmédium hétfői tájékoztatása szerint maga a kiírás és az általuk benyújtott anyag elbírálása is "több tekintetben is jogilag megalapozott aggályokat vet fel".

MTI

Közlésük szerint a nap folyamán fordultak a Fővárosi Ítélőtáblához, arra kérve a bírói fórumot, hogy "semmisítse meg az alperes Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) azon döntését, mellyel az a VHF sávi digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságának megszerzése iránt 2008. március 25. napján kiírt pályázat nyertesének az Antenna Hungária Zrt-t nyilvánította". Konkrétumok közlése nélkül azt jelzik: a közrádió részletes jogi és műszaki indoklást terjesztett a bíróság elé: a keresetlevél és az ahhoz fűzött mellékletek együttes terjedelme megközelítőleg 500 oldal.

Az NHH július 25-én jelentette be, hogy a földfelszíni digitális televíziós és rádiós pályázatot is az Antenna Hungária (AH) Zrt. nyerte, amellyel 45 napon belül kötnek szerződést, így várhatóan még az idén beindul a digitális műsorszórás, ezen belül a mobiltévézés. A hatóság sajtótájékoztatóján elhangzott: az AH egyebek mellett  azért nyert, mert korszerűbb technológiát ajánlott, s több  értéknövelt, például interaktív szolgáltatás nyújtását vállalta, mint versenytársai. Ezen túlmenően egy új televíziós csatorna szórását is megígérte pályázatában. A rádiós pályázaton az AH 90,007  pontot, a szintén induló Magyar Rádió pedig 85,158 pontot.

MTI -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!