Hírek

2008.08.21. 17:00

Kormánykonzultáció az adótörvényekről

Szóbeli konzultációt folytatott a kormány az adótörvényekről - mondta Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtökön Budapesten a kabinet ülését követő tájékoztatón.

MTI

Szóbeli konzultációt folytatott a kormány az adótörvényekről. A Fidesz szerint a nagy hallgatás miatt az emberek megalapozottan tarthatnak attól, hogy a kormány adóemelésre készül, vagy semmilyen elképzelése nincs az adótörvényekről.

Budai Bernadett kérdésre válaszolva közölte: a kormányülésen arról döntöttek, hogy a kabinet jövő szerdán megadja a  felhatalmazást a minisztereknek arra, hogy ismertessék a kormány  álláspontját az érdekvédelmi szervezetekkel. Daróczi Dávid kormányszóvivő korábban azt közölte, hogy nyár eleje óta zajlanak egyeztetések a szakértőkkel az adójavaslatról, amelyet szeptemberben kell benyújtaniuk a parlamentnek.

Az MSZP-frakció augusztus 26-i frakcióülésén a költségvetéssel összefüggő kérdésekről és az adóról is tárgyal. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében azt írta, a nagy hallgatás miatt megalapozottnak tűnik az emberek félelme attól, hogy a kormány titokban újabb adóemelést készít elő, vagy valójában semmilyen elképzeléssel nem rendelkezik  ezen a területen sem, tovább sodródik. Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy sajtóhírek szerint Veres János pénzügyminiszter a nap folyamán ismertette volna a jövő évre vonatkozó adójavaslatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!