Hírek

2008.08.02. 19:17

Koeman szerint Németh jobban járna, ha kölcsönadnák

Németh Krisztián szerdán átesett a tűzkeresztségen, bemutatkozott a Liverpool első csapatában a Villarreal elleni barátságos mérkőzésen.

D. T.

Ennek ellenére egyelőre kevés a reménye arra, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson, valószínűleg a 2008–2009-es idény nagy részében, az előzőhöz hasonlóan, a tartalékcsapatban játszik majd. Erwin Koeman szövetségi kapitány korábban egy sajtóbeszélgetésen hangot adott már véleményének, mely szerint sem Németh, sem az U19-es válogatott bármelyik másik tagja nem érett még az A válogatottban való szereplésre. A holland edző ráadásul úgy gondolja, Németh érdekét az szolgálná, ha kölcsönbe átigazolna egy másik csapathoz!

„Azt gondolom, Németh Krisztián kivételes tehetség – mondta Koeman. – Ugyanakkor nem hiszem, hogy a Liverpool tartalékcsapatában megfelelően fejlődhetne. A másodosztályban, a Championshipben hétről hétre játszhatna. Természetesen nem tragédia, ha egy-két évet eltölt a tartalékok közt, de hosszabb idő már akadályozza a fejlődését. Nem hiszem, hogy Fernando Torres, Robbie Keane, Andrij voronin és Dirk Kuyt mellett valós esélye lene a játékra.

Fantasztikus sikert jelentene, ha be tudna törni az első csapatba, de valószínűbb, hogy kölcsönadják, vagy – s ez a rosszabb – marad a tartalékcsapat." A Koeman véleményét internetes portálján keresztül az angol nyelvű olvasókkal is megismertető goal.com megemlíti, hogy korábban felvetődött, hogy a harmadik vonalban szereplő Leeds United kölcsönveszi Németh Krisztiánt, de ebből a tervből végül nem lett semmi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!