Hírek

2008.08.25. 09:18

Horn Gábor: természetes, hogy az SZDSZ újrapozícionálja magát

A politikust a Magyar Nemzet egyik cikkével kapcsolatban kérdezték, a lap szerint ugyanis a párt most próbálja újrapozícionálni magát.

mti

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint természetes, hogy az ellenzéki párttá vált SZDSZ "újrapozícionálja" magát, azt viszont cáfolta, hogy a liberális párt jobbfelé nyitna. Az SZDSZ-es politikus a Magyar Televízió Nap-kelte című hétfői műsorában beszélt erről.

A Horn Gábort kérdezők azt is tudakolták, tapasztalta-e, hogy az SZDSZ támogatói körében aggódnak, hogy a párt a Fideszhez közeledne.

"Az, hogy az SZDSZ újrapozícionálja magát a politikai térben, az önmagában attól, hogy ellenzéki párttá vált, szükségszerű. Az, hogy jobbfelé nyitna, az semmiképp nem felel meg a valóságnak: az SZDSZ mindig is liberális párt volt, tehát értékrendben, elveiben, mondandójában, programjában az SZDSZ nem változik" - jelentette ki a ügyvivő.

Horn Gábort kérdezték Kóka János, a párt frakcióvezetőjének szombati kijelentésével kapcsolatban is. Kóka János az MTI-nek azt mondta, csak akkor lehet komolyan venni a kormány gazdasági programját, ha abban a következő három évre legalább ezermilliárd forintos adó- és ugyanekkora mértékű állami kiadáscsökkentés  szerepel.

Horn Gábor kijelentette: "nincs értelme a számháborúnak". Mint mondta, a jelenlegi helyzetben, ellenzéki pártként az SZDSZ-nek más a felelőssége, mint volt kormányzópártként. Kormánypártként ugyanis az SZDSZ-nek "igenis kellett számot mondania, mert azt kellett mondani, hogy mi ezt akarjuk elérni".

Ellenzéki pártként nekünk az a feladatunk, hogy várjuk meg, a kormány mit tesz le az asztalra és értékelje - jelentette ki. Horn Gábortól a vasárnap befejeződött olimpiával kapcsolatban azt kérdezték az újságírók, véleménye szerint kell-e több pénzt a magyar sportra, amely jelenleg a GDP 0,2 százalékát kapja meg.

Arra kellene több pénzt költeni, hogy legyen mindenhol tornaterem, füves vagy műfüves kispályás focipálya, hogy ne legyenek kövérek a gyerekek, hogy többet mozogjunk - mondta a politikus, hozzátéve: "erre érdemes sokat költeni". Megjegyezte: erre egyébként többet is költünk, mint öt vagy nyolc évvel ezelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!