Hírek

2008.08.11. 17:48

Hernádi: helyes volt a Mol stratégiája

„Egyértelműen bebizonyosodott, hogy megfelelően védekeztünk, és sikerült megóvnunk részvényeseink érdekeit” – mondta Hernádi Zsolt.

Maros L.

„Egyértelműen bebizonyosodott, hogy megfelelően védekeztünk, és sikerült megóvnunk részvényeseink érdekeit” – mondta Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a Profil osztrák politikai-gazdasági hetilap tegnapi számában. A magyar olajipari társaság ellen egy éve kezdett ellenséges felvásárlásba az OMV, de az osztrák energiacég a múlt héten visszalépett az összefonódásra bejelentett szándékától.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] "Egyértelműen bebizonyosodott, hogy megfelelően védekeztünk, és sikerült megóvnunk részvényeseink érdekeit”, mondta Hernádi Zsolt
[/caption]

Hernádi Zsolt szerint nem a magyar felet terheli a felelősség azokért a károkért – így a magas áron történt részvényvásárlásokért –, amelyek a két céget érték a „szerencsétlen eljárás” során. A magazin szerint azonban a sikertelen fúziós kísérlet ellenére az OMV továbbra is téma marad Magyarországon, hiszen az osztrák társaság 20,2 százalékos tulajdonrésszel bír a Molban. Éppen ezért Hernádi bízik abban, hogy a részesedést illetően sikerül olyan megoldást találni, amely mindkét fél megelégedésére szolgál.

Az OMV visszalépési szándékát az Európai Bizottság versenyjogi kifogásaival indokolta. A felvásárlással ugyanis a térség három nagy finomítója egy kézbe került volna. Az uniós eljárásnak szeptemberben kellett volna befejeződnie, de már érkeztek olyan jelek, hogy az Európai Bizottságnak fenntartásai vannak a friggyel szemben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!