Hírek

2008.08.19. 13:30

Helmeczy Bölcskeihez fordult levélben

Helmeczy László ügyvéd nyílt levélben fordult Bölcskei Gusztáv püspökhöz

Forrás: MTI

Helmeczy László ügyvéd nyílt levélben fordult Bölcskei Gusztáv püspökhöz, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökéhez, mert Helmeczynek a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetéséből történő eltávolítását követelő, FTC pártolói egyesület elnöke, Váradi Péter foglalkozását tekintve református lelkész.

Erről maga az ügyvéd tájékoztatta kedden az MTI-t. Levele szerint a Váradi Péter vezette FTC pártolói egyesület honlapján az a fénykép szerepel, amelyen a Ferencváros egyik labdarúgó-mérkőzésén egy transzparensen az olvasható: „Helmeczy, irány a börtön”. Mint írta, ezen a meccsen percekig szidalmazták őt, mert elhitték az „ellene koholt bizonyítékokat”.

Augusztus elején Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke az MTI-t úgy tájékoztatta, hogy a ferencvárosi szurkolók pártolói körétől érkezett panasz Helmeczy László ügyvéddel kapcsolatban. A beadvány az első sajtóhíreken alapulhat, amelyekben arról volt szó, hogy az ügyvéd hamis bizonyítékokat akart előállítani televíziós újságírók ellen – mondta akkor a kamarai elnök.

Ezen kívül az FTC-szurkolók azt is követelték, hogy Helmeczyt távolítsák el az MLSZ vezetéséből.
Helmeczy László keddi közlésében azt írta: „a Ferencvárosi Futball Club több százmilliós vagy milliárdos tönkretételéhez sem az MLSZ vezetésének, sem nekem semmilyen módon nincs közünk”.
Az ügyvéd a református püspök Bölcskei Gusztávtól nyílt levelében azt kérte: ha sajtóorgánumok megkérdezik róla, akkor a legjobb tudomása szerint adjon tájékoztatást.

Az ügyvéd egyben Bölcskei Gusztáv segítségét is kéri abban, hogy – mint fogalmazott – hatósági vizsgálat vagy ítélet nélkül ne akarja őt egy református lelkész által vezetett polgári egyesület a börtönbe küldeni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!