Hírek

2008.08.17. 12:14

Gáz nélkül maradtak a nyaralók Siófokon

Siófokon hat szállodában és több mint ezer lakásban nincs gáz, mert kilyukadt egy 200 milliméteres gázvezeték az Ezüstparton vasárnap hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Forrás: MTI

Dobson Tibor elmondta: a gázszolgáltató elzárta az érintett szakaszon a gázt, emiatt 1114 épületben – közte hat szállodában és egy közintézményben – egyelőre nincs gáz. A gázművek szakemberei dolgoznak a hiba kijavításán, de egyelőre nem lehet tudni, mikor áll helyre a gázszolgáltatás.

A vezetékből szivárgó gázt hajnali 3 órakor észlelték, a helyszínre érkező vegyi felderítő csoport folyamatosan mérte a levegőben a gáz koncentrációját, de nem tapasztalt olyan értéket, ami indokolná a lakosság kitelepítését – tette hozzá.

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a gázszivárgás miatt az Erkel Ferenc utca – Balaton – Vitorlás utca – Zichy utca – Vas utca által határolt területen szünetel a gázszolgáltatás. A gázszünet által érintett területen 1114 épület van, ebből 376 lakóépület, egy közintézmény, hat szálloda és 731 üdülőépület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!