Hírek

2008.08.02. 12:38

Fidesz: a kormány csökkentse a távfűtés áfa tartamát

A Fidesz felszólítja a "csonka" kormányt és a kormányfőt, hogy tegyen lépéseket a távfűtés árának megfékezésére, és csökkentse e szolgáltatás húsz százalékos áfáját öt százalékra - mondta Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten.

BAMA

A Fidesz felszólítja Gyurcsány Ferencet és a csonka kormányt, hogy a távfűtés emelkedéséből adódó problémát sürgősen kezelje, és vegye figyelembe a Fidesz-KDNP frakciószövetség távhő díj mérséklésére tett javaslatát - közölte a politikus sajtótájékoztatón. Hozzátette: azt várják a kormánytól, hogy hozza meg azt a döntést, amivel a jelenlegi húsz százalékról öt százalékra csökkenhet a távfűtés áfa tartalma.

Iván László emlékeztetett: a legújabban bejelentett távhő emelés mértéke 5,5 százalék, míg idén az első félévben már volt egy 6,1 százalékos emelés. Mint mondta, számításaik szerint e lépés azt jelenti, hogy egy átlagos, 52-53 négyzetméteres lakótelepi lakásban a fűtésre havonta 7-800 forinttal - éves szinten csaknem tíz ezer forinttal - kell többet fizetni, mint korábban.

Iván László -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!