Hírek

2008.08.15. 08:08

Feljelentés érkezett az NNI-hez a Kulcsár-ügyben

A brókerbotránnyal összefüggésben csütörtökön feljelentés érkezett a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) – közölte a Népszabadsággal Bartha László, a szervezet szóvivője, ám részleteket nem árult el.

mti

A lap pénteki számában azt írja, hogy egy, a Fővárosi Bíróság folyosóján titokban készült hangfelvétel szerint Kulcsár Attila exbróker védője azt javasolta egy másik vádlott védőjének: gondolják végig, „hogyan segíthetné őket Attila”.

A Népszabadság a Népszava előző napi, az üggyel foglalkozó írását idézi, amely arra mutat rá: Kulcsár Attila a tárgyaláson az utolsó szó jogán akár vádlott társai megítélésére kedvező vallomást is tehet. Több vádlottal szemben ugyanis egyedül Kulcsár Attila vallomása szolgál terhelő bizonyítékként.

A hangfelvétel leirata eljutott a per másodrendű vádlottjához, Kerék Csabához (a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatója), aki hamis vád gyanújával feljelentést tett az NNI-nél.

A rendőrségnek három napja van arra, hogy döntsön a nyomozás elrendeléséről. Ennek azért van jelentősége, mert a Népszabadság szerint egy hét múlva pénteken „minden bizonnyal” ítélet születik az ügyben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!