Hírek

2008.08.22. 11:19

Elpusztították a hajót szopó csecsemőbálnát

Örökre "elaltatták" pénteken a magányos csecsemőbálnát, amely anyjának hitt egy hajót és még szopni is megpróbált a járműből.

Forrás: MTI

A pár hetes bálnaborjú feltehetően eltévedt - vagy esetleg anyja tagadta meg -, ezért keveredett az ausztrál partok közelébe Sydneytől nem messze, ahol aztán anyjának vélt egy jachtot. Még szopni is megpróbált belőle, persze hiába. A bálnafi megmentésére verbuválódott csapat bálnatejjel nem tudta táplálni, mivel ilyesmi nemigen van raktáron, ezért kijachtozott a nyílt vízre, maga után csalva az állatot, hogy annak legyen némi esélye valódi anyjára találni vagy csatlakozni egy bálnacsaládhoz.

A kisbálna azonban ismét visszatért a kikötőbe és mindinkább legyengült az éhségtől. Megmentésére még egy bennszülött "bálnasuttogót" is bevetettek, ám ő sem tudta éneklésével rábeszélni az állatot, hogy ússzon ki a nyílt vízre.

Hat nappal a bébibálna megjelenése után vért vettek tőle, és kiderült, hogy a cápaharapásoktól is szenvedő állat már nagyon rossz állapotban van, légzési nehézségei támadtak. A szakértők hosszas vitát követően úgy döntöttek, a legjobb, ha megkímélik a további kínlódástól és halálos adagnyi szerrel örökre elaltatták. A nézelődők közül többen gyilkosoknak kiáltották ki a "kegyeleminjekciót" beadókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!