Hírek

2008.08.21. 18:30

Ellenőrök is segítenek eligazodni az utasoknak

Csütörtökön hajnalban életbe lépett a BKV új menetrendjének első üteme, ezért a fővárosba érkezőknek számos újítással kell megbarátkozniuk. Ha ez egyedül nem sikerülne, akkor sincs baj: háromszáz BKV-ellenőr és forgalomirányító segíti az utasokat.

V. M.

A lényeg: útvonalakat vonnak össze, járatokat ritkítanak vagy alakítják át a menetrendjüket, átszámozzák a buszokat, vagy másfelé terelik őket.
Fontos: ezentúl a gyorsbuszokat nem piros színnel vagy bekeretezett számmal fogják jelezni, hanem a járatszám utáni E betűvel. A járatszámok azért is változnak jelentősen, mert egységesítik a villamosok, buszok, trolik számozását – vagyis egy járatszám csak egyszer fordulhat elő. A BKV szerint kevesebbet kell majd várni az átszállásra, ez a szabály a metrókra is igaz.

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője elmondta: a változások második lépcsőben érintik a metrót. Szeptember 6-ától, a második ütemben éjszakánként már sűrűbben fog járni a metró, és így a vonatokat is nagyobb eséllyel lehet majd elérni. A változásokról kiadványok tájékoztatnak, amelyek a bérletpénztáraknál és a BKV honlapján is megtalálhatóak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!