Hírek

2008.08.31. 14:16

Csendesebbek a szolnoki éjszakák

Miután szűkült az alkoholhoz jutás lehetősége, kevesebb lett a lakosság éjszakai nyugalmát megzavaró esemény

mti

A folyamatosan nyitva tartó üzletek, benzinkutak többsége betartja azt a helyi önkormányzati rendeletet, miszerint Szolnokon este 22 és reggel 6 óra között nem árusíthatnak szeszes italt; miután szűkült az alkoholhoz jutás lehetősége, kevesebb lett a lakosság éjszakai nyugalmát megzavaró esemény - így összegezhetők a Tisza-parti városban egy hónapja érvényben lévő éjszakai alkohol-eladási stop kezdeti tapasztalatai.

A szolnokiak által csak szeszrendeletnek hívott jogszabályról júniusi ülésén határozott a település önkormányzata. Az augusztustól életbe lépett, és 19 kisebb élelmiszerüzletet, négy benzinkutat és egy hipermarketet érintő jogszabály bevezetését azzal indokolták, hogy elsősorban fiatalok alkoholfogyasztását próbálják kordában tartani.

Korábban ugyanis a szesztől felhevült tizen- és huszonévesek éjszakai hangoskodásai, randalírozásai miatt sok panasz érkezett a polgármesteri hivatalba. Emellett a városban a betonalapból kirángatott padok, összetört virágtartók, szétrugdosott szemétgyűjtők, üvegfaluktól megfosztott autóbuszvárók jelezték az alkoholtól többletenergiát kapott fiatalok erőfitogtatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!