Hírek

2008.08.27. 08:43

Budapesten az emberi jogokról

Először rendez a Külügyminisztérium emberi jogi konferenciát. Száz résztvevőt várnak a csütörtökön kezdődő, kétnapos eseményre, amelyen négy panelvita lesz.

VGO

A Budapesti Emberi Jogi Fórum egy konferenciasorozat első állomása lesz: az értekezlet minden évben más és más emberi jogi aspektussal kíván foglalkozni. Jövőre a többi közt a határnyitás 20. évfordulója alkalmából a szabad mozgás, a migráció lesz napirenden.

A tanácskozás főbb témái

- a nemzetközi szervezetek tevékenysége és prioritásai az emberi jogvédőkkel kapcsolatban,

- együttműködés az NGO-k, a kormányzatok és a nemzetközi szervezetek között,

- a jogvédőket érő kihívások.

A csütörtökön kezdődő konferencián ott lesznek a nemzetközi szervezetek képviselői (ENSZ, ET, EU, EBESZ), a közép-ázsiai és balkáni nem kormányzati szervek (Association for Democratic Initiatives – Macedónia, Libertask – Monenegró, Emberi Jogi Központ – Szerbia, Bureau for Human Rights – Kazahsztán, Citizens Against Corruption – Kirgizisztán) képviselői, kormányzati képviselők (Franciaország, Hollandia, Írország, Szlovénia, Magyarország), valamint nagy nemzetközi emberi jogi nem kormányzati szervezetek (Freedom House, Amnesty International, Front Line, Minority Rights Group, ICDT). Emellett jelezték részvételüket fehérorosz és moldáviai emberi jogvédő szervezet megbízottai is.

A tanácskozás célja az emberi jogok védelme területén szereplő szervezetek, intézmények közötti tapasztalatcsere, az együttműködés elmélyítése, és hogy  minél több nem kormányzati szervezet ismerje meg az Európai Unió emberi jogvédőkkel foglalkozó irányelveit és találjon kapcsolatokat.

- együttműködés az NGO-k, a kormányzatok és a nemzetközi szervezetek között,

- a jogvédőket érő kihívások.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!