Hírek

2008.08.22. 10:52

Beckham is ott lesz az olimpiai zászló átadásán

David Beckham angol labdarúgócsillag is főszereplő lesz a pekingi olimpia záróünnepségén abban a showműsorban, amelynek keretében átadják az olimpiai zászlót a 2012-es nyári játékokat rendező Londonnak.

mti

A jelenleg a Los Angeles Galaxyben futballozó Beckham - akinek népszerűsége Kínában még a nyolcszoros aranyérmes amerikai úszóénál, Michael Phelpsénél és Usain Bolténál, a jamaicai szupersprinterénél is nagyobb - szerepelni fog a brit fővárost bemutató nyolcperces betétben. De fellép benne Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa, Leona Lewis londoni születésű énekes, valamint a Királyi Operaház táncosai, és számos volt brit olimpikon is.

A zászlót London új főpolgármestere, Boris Johnson veszi át pekingi kollégájától, Kuo Csin-lungtól. A ceremónián jelen lesz Gordon Brown brit miniszterelnök.

A show-műsor részleteit nem hozták nyilvánosságra, és az sem ismert, hogy mi lesz Beckham szerepe, de valószínűleg a közönségből ő váltja majd ki a leghangosabb reakciót.

"Kezdettől fogva nagyon lelkes volt London pályázása során, fontos szerepet játszott a rendezői jog megszerzésében, és a leendő londoni olimpiai park egy kőhajításnyira van onnét, ahol gyerekkorában lakott" - mondta Beckhamről Bill Morris, a 2012-es olimpia szervezőbizottságának (LOCOG) igazgatója pénteki pekingi sajtóértekezletén. Az igazgató szerint London betétműsora egyszerű lesz, de vidám, fiatalos, hangos, és nem próbál meg versenyezni semmivel, amiben Peking fantasztikus volt a megnyitóünnepségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!